2013 m. liepos 8 d., pirmadienis

Vištiena su ananasais

2 gabaliukai vištienos filė
3 nedidelės morkos
pusę paprikos
5 riekelės konservuoto ananaso
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
1 a.š kario arba ciberžolės
juodųjų pipirų
1-2 a.š sojų padažo
aliejaus
3-4 v.š. pomidorų padažo
1 a.š krakmolo
konservuoto ananaso sulčių
pusės citrinos sulčių
sultinio apie pusę puodelio

Vištienos filė supjaustyti gabaliukais ir apkepinti keptuvėje. Kol kepa vištiena, sutarkuoti morkas, kitas daržoves supjaustyti. Baigiant apkepti vištienai, suberti karį ir pipirus, sumaišyti ir dar pakepinti porą minučių. Apkepintą vištieną sudėti į puodą. Keptuvėje, kurioje kepė vištiena, pakepinti aliejuje svogūnus,  sudėti morkas ir papriką. Kepti kol suminkštėja, tada sudėti smulkintą česnaką, pakepinti kol pasklis česnako kvapas, sudėti ananasus, įpilti sojų padažą ir šiek tiek konservuoto ananaso sulčių, bei citrinos sulčių, pomidorų padažą. Išmaišyti viską ir minutę pamaišant patroškinti. Troškintas daržoves sudėti į puodą su vištiena,supilti sultinį,  išmaišyti ir patroškinti ant silpnos ugnies kelias minutes, supilti ištirpintą vandenyje krakmolą, gerai išmašyti. Kaitinti kol padažas sutirštėja. Patiekti su ryžias.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą