Turėjau agrastų ir norėjau ką nors skanaus iš jų pagaminti. Nusprendžiau kepti agrastų pyragą, kadangi niekada nebuvau tokio kepusi, tik su agrastų uogiene. Peržiūrėjusi keletą savo receptų, iš kelių receptų sukūriau trupininį agrastų pyragą
Tešlai:
300 g miltų
100 g kepinių margarino
70 g cukraus
1 kiaušinis
2 v.š grietinės
1 a.š kepimo miltelių
Įdarui:
400 g agrastų
2 v.š. cukraus
1 v.š krakmolo
Trupiniams:
30 g kepinių margarino (atšaldytą)
apie 100 g miltų
20 g cukraus
Atšildytą kambario temperatūroje margariną išmaišyti su cukrumi, įmušti kiaušinį ir išmaišyti, sudėti grietinę, išmaišyti. Tada suberti miltus su kepimo milteliais ir išminkyti kietoką tešlą. Ją suformuoti į kamuolį ir padėti į šaldytuvą mažiausiai pusvalandžiui.
Paruošiame agrastų įdarą. Nuvalytus agrastus sumaišyti su cukrumi ir krakmolu.
Darome trupinius: į dubenį suberiame cukrų, miltus, supjaustytą šalta margariną ir viską išmaišę trupiname tarp pirštų kol pasidaro birūs trupinukai.
Atšaldytą tešlą iškočioti arba suplojus iškloti riebalais išteptą
kepimo skardą, iš tešlos suformuoti aukštesnius kraštus, subadyti šakute, suberti agrastų įdarą, užbarstyti trupinius
ir kepti įkaitintoje 180C orkaitėje apie 50-60 min.
Gavosi saldžiai rūgštaus skonio gaivus agrastų pyragas. Patiko, bus įtrauktas į kasmetinių sezonių kepinių sąrašą.
Patarimas: Kas nemėgsta rūgščiai, turėtų dėti daugiau cukraus į įdarą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą